Wijndomeinen

Wij bieden u tal van uitstekende en vooral betaalbare Italiaanse wijnen. Stuk voor stuk wijnen die met heel veel passie gecultiveerd werden op de zonovergoten en vruchtbare Italiaanse bodem.

 

Abruzzo

In het hartje van Abruzzo, op 270 meter boven de zeespiegel, ligt de ‘Masseria Sant’Andrea’ waar de familie Marramiero al meer dan een eeuw autochtone druifsoorten als Montepulciano en Trebbiano cultiveert. Zoon Enrico, wijnmaker Romeo Taraborelli en directeur Antonio Chiavaroli werken nog steeds met de passie en inzet die van generatie op generatie is doorgegeven binnen de Marramiero familie.

Toscana

De familie Pellegrini, al jaren actief in de wijnsector, startte in 1996 het project Aia Vecchia en biedt hiermee een wijngamma van hoogstaande kwaliteit aan. Ze doen dit met de hulp van de Hongaarse oenoloog Tibor Gal, die hen aanraadde om gronden aan te kopen in Bolgheri en de Maremma Grossetana. In 1998 presenteerden ze hun eerste wijn ‘Lagone’ die door kenners zeer positief werd onthaald.

Veneto

Sinds 1965 leidt Ettore Ceschin het familiebedrijf, nadat hij de geheimen van wijn maken leert kennen van zijn vader. Vandaag wordt hij geholpen door zijn 3 dochters en gaf hij het bedrijf de naam ‘Bepin De Eto’ ter nagedachtenis aan zijn vader, zijn familie en zijn geschiedenis. De Veneto-streek heeft met de ‘Colli di Conegliano’ en ‘Conegliano Valdobbiadene’ twee DOCG kwaliteitsaanduidingen.

Puglia

Tussen de zee en het dorre landschap, in de streek van Salento (Puglia), langs wegen die ooit werden bewandeld door monniken en de ridders van de Orde van de Tempeliers, ontstond de Masseria Capoforte. De droom van Ettore en zijn familie was het maken van kwalitatief hoogstaande wijn door middel van het nauwkeurig uitkiezen van wijngaarden.

Alto Adige

Het wijnhuis Valle Isarco is één van de jongste bedrijven uit de streek van de Alto Adige en heeft naam en faam gemaakt in het buitenland dankzij haar uitzonderlijke witte wijnen. In deze streek van Italië leent het klimaat zich perfect om voornamelijk witte druiven te oogsten. Valle Isarco is om die reden gespecialiseerd in de productie van witte wijnen die circa 800 000 flessen per jaar bedraagt.

Veneto

Het bedrijf La Tordera ontstaan in de heuvels van Valdobbiadene, tussen Venetië en de Dolomieten, in het hart van de streek waar de Prosecco Superiore DOCG wordt geproduceerd, wordt al bijna een eeuw gerund door de familie Vettoretti. Ondanks de vele technologische ontwikkelingen is het bedrijf trouw gebleven aan haar land en de vele tradities: het wil op een ecologische manier wijn produceren.

Veneto

Al 4 generaties lang is de familie Spada actief in de wijnsector. De vruchten van deze rijke geschiedenis worden vandaag de dag geplukt door de kinderen die hun capaciteiten en passies gebundeld hebben om ervoor te zorgen dat het wijnhuis Spada kwalitatieve wijnen kan produceren. Ze willen iedereen kennis laten maken met hun streek de Valpolicella en slagen hier uitstekend in met zeer lekkere wijnen.

Puglia

Dit wijnhuis, gelegen in het zuiden van Apulië, draagt een rijke geschiedenis. Het zijn Francesco en Marco Mocavero die met hun vader Pietro een perfect evenwicht tussen traditie en geavanceerde technologie hebben gecreëerd om hun uitzonderlijke witte en rode wijnen te produceren. De filosofie is dat als men wijnen van wereldniveau wilt produceren, men alles van A tot Z dient op te volgen.

Basilicata

De wijngaarden bevinden zich in Basilicata, het zuiden van Italië, op de heuvels met zicht op de Monte Vulture, een uitgedoofde vulkaan. Hier kochten enkele vrienden in 1999 tien hectare grond aan. Vandaag produceert het bedrijf jaarlijks 60 000 flessen wijn van een uitstekende kwaliteit. De vulkanische ondergrond zorgt voor rijpe en smaakvolle druiven met evenwichtige tannines.

Laat een bericht achter

Heb je een vraag? Aarzel niet om ons te contacteren!

Getuigenissen

Wat onze klanten zeggen

"Geweldige vondst"

"Prachtige en karaktervolle wijnen van kleinere wijnboeren die daarenboven interessant geprijsd zijn. Een geweldige vondst!"

Ristorante Arlecchino

"Top service"

"Top service! Zeer persoonlijk en goede advisering! Een absolute aanrader!"

Inte Wouters

We zijn bereikbaar

Felice Ottati 0497 41 51 35

Alessio Ottati 0497 41 51 31

Of online via e-mail

Laat een bericht achter

Heeft u een vraag? Neemt u graag deel aan een tasting of wenst u bijkomend advies? Aarzel niet om ons te contacteren!